SAFER
PROFESSOR OLAV HANSSENSVEI 7A
4021 STAVANGER
+47 51 91 10 80
POST@SAFER.NET

TCPRLink

Vil du bidra til forskning som kan redde liv?

Vi på SAFER gjør en studie i samarbeid med Laerdal Medical AS. Laerdal holder på å utvikle et system som heter TCPRLink (Telefon-hjerte-lunge-redning). Dette systemet gjør at operatør på medisinsk nødtelefon får data og video på hvordan akutthjelperen gjør hjertelungeredning og kan gi målrettet veiledning. Dette kan føre til at pasienten får bedre behandling og flere liv blir reddet.

Det skal gjøres en klinisk studie i Singapore, men først skal vi teste ut systemet i simulering på SAFER.

 

Er du over 18 år, har normalt god fysikk og har vært på HLR kurs trenger vi DIN hjelp.

Vi skal teste

  • 30 stk helsefag-studenter
  • 30 stk helsepersonell
  • 30 stk lekfolk/ikke helsepersonell.

 

Før du kommer til SAFER

Du vil i forkant av simuleringen motta et CPR kort per post eller lignende. Du vil også motta en mail med en kort e-læring og forklaring til hvordan dette skal brukes og hva du bør gjøre før du kommer til SAFER. Det vil være behov for at du har en smart-telefon og kan laste ned en app. Vi avtaler så en time du kommer til SAFER der vi ønsker å se hvor fort du klarer å koble opp kortet ditt til systemet vårt i tre korte scenarier.

Når du er på SAFER

Etter testingen på SAFER skal vi gjøre en studie i Singapore. Der er det mange høyblokker. Det vil derfor være naturlig at akutthjelperen må gå/jogge noen trapper for å komme til pasienten. Du må derfor regne med å bli litt svett og ha på klær og sko som tillater dette. Det vil være en «levende markør» fram til man er klar til å gjøre brystkompresjoner. Da stopper vi tiden et par sekunder og markøren byttes ut med en dokke. Man skal så gjøre HLR i to minutter før vi avslutter. Etter disse tre scenariene er gjennomgått ønsker vi at du svarer på noen spørsmål. Totalt sett vil dette ta litt over 1 time.

Det vil være kaffe, vann, påsmurt mat og litt søtt tilgjengelig i lokalet!

DIN hjelp vil være verdifull i utviklingen av dette prosjektet videre!

Vi trekker ut tre deltagere som vinner hvert sitt gavekort på kr 1000,-

 

Har du spørsmål til prosjektet, ikke nøl med å ta kontakt!

Kate Vold 92060584 kate.vold@safer.net
Forsker, senior fasilitator og kursutvikler SAFER

Thomas Lindner
Anestesilege, PHD

 

 

Share This